2η Διάσκεψη Τύπου: Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Υπηρεσίας Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης Προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, το Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας παραχώρησε Διάσκεψη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία (Briefing Room 3 & 4) όπου παρουσίασε τα Aποτελέσματα του Έργου Υλοποίησης της Υπηρεσίας Ψυχολογικής και Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων των βαριά πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η Διάσκεψη Τύπου ξεκίνησε με την προβολή του Τηλεοπτικού Σποτ του Προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ και συνέχισε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας, τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και τη Συντονίστρια Ψυχολόγο του Προγράμματος.

Η Συντονίστρια Ψυχολόγος αναφέρθηκε στον αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν στις Υπηρεσίες Ψυχολογικής και Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης καθώς και στο γεγονός ότι ο εν λόγω αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη του Προγράμματος.

Ακολούθως έγινε προβολή δύο βίντεο μικρού μήκους που αφορούσαν στην εμπειρία της Ψυχολόγου και του Παιδιού κατά τη διάρκεια σύνδεσης και πλοήγησής τους στην Πλατφόρμα της Υπηρεσίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός εκ των οκτώ βίντεο που δημιουργήθηκαν και αναρτήθηκαν στην Πλατφόρμα.

Ενημερωτικά, το κάθε βίντεο παρουσιάζει διαφορετική θεματολογία δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετέχουν να μάθουν για (α) το Πρόγραμμα Αριάδνη, (β) τις Ψυχολόγους, (γ) τον κλινικό χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, (δ) τους Γιατρούς, (ε) τους Νοσηλευτές, (στ) τη φαρμακευτική αγωγή καθώς και (η) για ορισμένες ιατρικές διαδικασίες (τραχειοστομία, αιμοκάθαρση).

Το Πρόγραμμα Αριάδνη χρηματοδοτείται από χορηγία του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηματοδότησης Κυπριακών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών 2009-2014» (Funds for Non-Governmental Organisations for Cyprus 2009-2014).