,

Αναπνευστική Διαχείριση Βαριά Πάσχοντα

“Διαδικτυακό Σεμινάριο Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας”

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας διοργανώνει μονοήμερο διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο:

“Αναπνευστική Διαχείριση στο Βαριά Πάσχοντα”

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης με 6,25 ώρες συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε εδώ: https://rb.gy/drthy

Συντονιστής σεμιναρίου: Δρ Μαρία Φωκά RN, CCN, BSc (Hons), MSC, PhD Πρόεδρος ΔΣ Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 24/11/2023

Ώρα Διεξαγωγής: 07:45-14:15 (6,25 ώρες συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης).

Μέθοδος εκπαίδευσης:

Σύγχρονη Ηλεκτρονική Μάθηση μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ (περιλαμβάνει παρακολούθηση του σεμιναρίου και πιστοποιητικό παρακολούθησης).

Ειδικές τιμές σε ομαδικές εγγραφές 3 ατόμων και άνω (30 ευρώ/ άτομο)
Ειδικές τιμές για προπτυχιακούς φοιτητές (20 ευρώ/ άτομο)
Ειδικές τιμές για τα οικονομικώς τακτοποιημένα για το 2023 μέλη του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας (10 ευρώ/ άτομο)

Κατάθεση κόστους εγγραφής στην Τράπεζα Κύπρου SWIFT: BCYPCY2N, Αρ. Λογαριασμού ΦΕΘ: 010801033534 (ΙΒΑΝ: CY44 0020 0108 0000 0001 0335 3400). Στην απόδειξη της τραπεζικής κατάθεσης στην αιτιολογία είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την ένδειξη «SEMINARIO» και το όνομα σας. Με την κατάθεση του ποσού από μέρους σας, θα σας αποστείλουμε απόδειξη πληρωμής.

Για απορίες και περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στο 94 065966

*Οι Εκπαιδευτές του ΦΕΘ εργάζονται αφιλοκερδώς

Βιογραφικά Εκπαιδευτών

Άννα Αλέξανδρου RN, BSc, MSc

Η Άννα Αλέξανδρου γεννήθηκε στον Προφήτη Ηλία χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, το 1994, φοίτησε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Νοσηλευτικής (2012-2016). Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο MSc στην Προηγμένη Επείγουσα και Εντατική, με εξειδίκευση στην Καρδιολογική  Νοσηλεία (2020). Έχει εργαστεί στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου American Medical Center στην Λευκωσία στην  θέση  του  Νοσηλευτικού  Λειτουργού  και  ως  πλήρωμα ασθενοφόρου (2016-2020). Από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα, εργάζεται στην Μονάδα  Εντατικής  Θεραπείας  του  Γενικού  Νοσοκομείου Λευκωσίας. Γενικότερα  έχει  εκπαιδευτεί  σε  διάφορα προγράμματα και έχει λάβει πιστοποιήσεις στα ακόλουθα: ATCN (2022), PHTLS (2017),  ALS  (2017).  Επιπρόσθετα είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ΑΝΑΔ στο πρόγραμμα  Εκπαιδευτές  Ενήλικων- Επαγγελματικής Κατάρτισης  επιπέδου 5. Τέλος δραστηριοποιείται ως μέντορας και καθοδηγητής φοιτητών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από το 2021 έως  και σήμερα.

Αναστασία Σαμάρα PT, BSc, MSc

Η Αναστασία Σαμάρα είναι Εξειδικευμένη Καρδιοαναπνευστική Φυσικοθεραπεύτρια και εργάζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Λευκωσίας από το 2006. Έχει λάβει Bachelor στη Φυσικοθεραπεία (ΤΕΙ Αθήνας), και έχει ειδικευτεί στην Καρδιαγγειακή Αποκατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία (MSc Cardiovascular Rehabilitation). Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση – Δια Βίου Μάθηση και Επαγγελματική Κατάρτιση (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και MSc στη Διοίκηση, την Τεχνολογία και την Ποιότητα (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Υπήρξε Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο European University of Cyprus για τα ακαδημαϊκά έτη 2009-10 και 2010-2011 για τα μαθήματα: Φυσικοθεραπεία στο Αναπνευστικό Σύστημα, Φυσικοθεραπεία στο Κυκλοφορικό Σύστημα και Κινησιοθεραπεία. Είναι Ειδικός Επιστήμονας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής για το μάθημα ¨Γεροντολογική Νοσηλευτική¨ για τα έτη 2016- 2023 για θέματα Εργονομίας και Ασφάλειας. Έχει συμμετάσχει ως συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και τις καινοτόμες μεθόδους μάθησης σε Επαγγελματίες Υγείας (TELEPROMETHEUS Project), καθώς και διερεύνησε θέματα Καρδιαγγειακής Υγείας και Παράγοντες Κινδύνου σε εφήβους και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης σε Φυσικοθεραπευτές. Έχει ασχοληθεί μέσω του ερευνητικού προγράμματος “SuppHeart” με το θέμα της εξατομίκευσης της άσκησης σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι μέλος του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπείας , της Βρετανικής Εταιρείας Καρδιολογικής Πρόληψης και Αποκατάστασης (BACPR), της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας (ERS), της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) και της υποομάδας EACPR –ESC. Έχει ασχοληθεί μέσω του ερευνητικού προγράμματος “SuppHeart” με το θέμα της εξατομίκευσης της άσκησης σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι Certified Clinical Pilates Therapist, Αξιολογήτρια Φυσιοθεραπευτρια με βάση τη Διεθνή Ταξινόμηση της Λειτουργικότητας , Αναπηρίας και Υγείας, (ICF), Κωδικοποιήτρια κατά DRG εκπαιδευμένη από τον ΟΑΥ, Εσωτερική Επιθεωρήτρια Συστημάτων Ποιότητας ISO 9001:2008. Τέλος, έχει κάνει αρκετές εισηγήσεις και δημοσιεύσεις σε σχετικά θέματα σε διεθνή συνέδρια. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της αφορούν τα θέματα Αποκατάστασης ΜΕΘ, Καρδιαγγειακών Παθήσεων- Παράγοντες Κινδύνου, Πρόληψης και Αποκατάστασης καθώς επίσης και σε θέματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας.

Chris Livadiotis RN, BSc, MSc, APN

O Chris Livadiotis είναι Προηγμένος Νοσηλευτής και τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται στην εντατική μονάδα θεραπείας 2 του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Προηγουμένως έχει εργαστεί στο τμήμα επειγόντων ατυχημάτων και περιστατικών του Γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας επί επτά χρόνια και στο Ογκολογικό κέντρο τράπεζας Κύπρου για άλλα τέσσερα χρόνια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Νοσηλευτικής. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο MSc στην Προηγμένη Επείγουσα Καρδιολογική Εντατική με εξειδίκευση στην Καρδιολογική Νοσηλεία.

Λουκία Μαυρομμάτη RN, CCN, BSc, MSc

Από το 2006 εργάζεται στη Κλινική Εντατικής Θεραπείας (ΚΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σπούδασε στη νοσηλευτική σχολή Κύπρου  από το 1999-2003 και κατόπιν στο Τεχνολογικό πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2008 παρακολούθησε πρόγραμμα συντονισμού μεταμοσχεύσεων στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (transplant donor coordinator). Το 2016 ολοκλήρωσε την εξειδίκευση στην εντατική θεραπεία ενηλίκων, παίδων και νεογνών.  Το 2020 ολοκλήρωσε  μεταπτυχιακό   πρόγραμμα  στη Δημόσια Υγεία. Είναι εκπαιδεύτρια του προγράμματος ALS και του CALS (Cardiac Surgery Advance Life Support – CALS). Από το 2020 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Νοσηλευτικής – ΤΕΠΑΚ. Από το 2021 είναι Καθοδηγητής νοσηλευτών της ΚΕΘ ΓΝ Λευκωσίας. Έχει εκπαιδευτεί σε Κύπρο και Τσεχία στην Extracorporeal membrane oxygenation, V-V και V-A (ECMO). Συνέβαλε στη συγγραφή του βιβλίου αξιολόγησης κλινικών ικανοτήτων  για νοσηλευτές εντατικής, β έκδοση 2019. Υπήρξε συνεργάτης σε πολυκεντρική έρευνα για τις πρακτικές που αφορούν το τέλος της ζωής στις ΜΕΘ στον Ελλαδικό χώρο και σε μελέτη για τις πρακτικές του τέλους της ζωής στη ΚΕΘ ΓΝ Λευκωσίας. Συμμετείχε ως co-authorship στο Utrecht Delphi study το οποίο στόχευε στην ανάπτυξη πλαισίου λήψης αποφάσεων γι α βαριά πάσχοντες ασθενείς. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συντονίστρια της ομάδας συμπονετικής φροντίδας της ΚΕΘ ΓΝ Λευκωσίας. Από το 2016 είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού ‘International Institute of Compassion Care’. Συμμετοχή στη συγγραφή βιβλίου  “Compassionate Critical Care: The 3C concept”.  Όραμα της η προσφορά ολιστικής φροντίδας στον κρίσιμα ασθενή και τους οικείους του.

Κυριάκος Αλεξάνδρου RN, BSc, MSc, PhD (cand.)

Ο Κυριάκος Αλεξάνδρου είναι απόφοιτος του προπτυχιακού τμήματος νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κοινοτική Νοσηλευτική. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο ΤΕΠΑΚ και στα πλαίσια των διδακτορικών του σπουδών έχει διδάξει εργαστηριακά μαθήματα Εντατικής και Επείγουσας Νοσηλευτικής. Έχει εργαστεί για 7 έτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του American Medical Center και του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Είναι εκπαιδευτής Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ).

Δρ Μαρία Φωκά RN, CCN, BSc, MSc, PhD

Η Δρ Μαρία Φωκά γεννήθηκε στην Πάνω Δευτερά, Λευκωσία, Κύπρος το 1975. Από το 2011 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Κλινική Εκπαιδεύτρια στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας Φοίτησε στη Νοσηλευτική Σχολή Κύπρου (1993- 1997) και στο University of Central Lancashire, Preston United Kingdom (2006-2007), από όπου και αποφοίτησε με BSc (Hons) in Nursing Studies. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο MSc στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2009 – 2012). Κατέχει επίσης πιστοποιητικό στην Επείγουσα Νοσηλευτική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2017). Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (2022). Έχει παρακολουθήσει και διοργανώσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Εντατική Θεραπεία. Έχει εργαστεί με την ομάδα της Εντατικής για την ίδρυση και εδραίωση της  Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το 2006. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τομέα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (2016-2020). Είναι η Εκπρόσωπος της Κύπρου (ΤΕΕΝ – ΠΑΣΥΝΜ) και ενεργό μέλος του Συμβουλίου του European Federation of Critical Care Nursing Associations and συνεργαζόμενο μέλος του Word Federation of Critical Care Nurse (2016- σήμερα). Είναι πρόεδρος του Δ.Σ του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας από το 2022 μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων όπως είναι το PROSAFE, ο Τηλεπρομηθέας κ.α. Το ερευνητικό της έργο δημοσιεύεται σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάζεται σε διεθνή και τοπικά επιστημονικά συνέδρια.

Μαρία Λατζιά, RN, CCN, BSc, MSc

Νοσηλεύτρια Εντατικής θεραπείας με εμπειρία έντεκα (11) ετών εργασίας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Κάτοχος πτυχίου από το ΑΤΕΙ Λαμίας το 2010 και εν συνεχεία μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση Μονάδων και υπηρεσιών υγείας με ειδικότερο ενδιαφέρον στην ανακουφιστική φροντίδα που προσφέρεται στις ΜΕΘ, από το πανεπιστήμιο Frederick Κύπρου. Εξειδίκευση στην επείγουσα και εντατική νοσηλεία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδίκευση στην φροντίδα βαρέως πασχόντων με ΚΕΚ, σήψη, πολυτραυματίες, ARDS, νεφρική ανεπάρκεια και χειρουργικά περιστατικά. Συνέχιση της εξειδίκευσης στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που υπάρχει στην εν λόγω ΜΕΘ. Μέλος της ομάδας συμπόνεσης της ΜΕΘ, με διερεύνηση και μελέτη της υπάρχουσας βιβλιογραφίας όσον αφορά στη χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση του delirium και του πόνου. Συγγραφή ενός κεφαλαίου για e – book του οίκου Springer για τη συμπόνεση και αναμένεται η έκδοση του στο τρέχον έτος.

Δρ. Μαρίνος Μιχαηλίδης MD

O Δρ. Μαρίνος Μιχαηλίδης είναι Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος και εργάζεται στη Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ως ειδικός εντατικολόγος από το 2018 μέχρι και σήμερα. Είναι εκπαιδευτής του προγράμματος ATLS από το 2018 μέχρι και σήμερα. Συμμετέχει ως εκπαιδευτής στην ομάδα έρευνας και διάσωσης Λευκωσίας – Κερύνειας από το 2015 μέχρι και σήμερα. Είναι ειδικός επιστήμονας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ειδικός επιστήμονας της Σχολής Επιστημών Υγείας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Παναγιώτα Κώστα BSc, MSc

Η Παναγιώτα Κώστα είναι νοσηλευτική λειτουργός στην Μονάδα εντατικής θεραπείας του Mediterranean hospital of Cyprus τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είναι απόφοιτη φοιτήτρια νοσηλευτικής από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και εδώ και 1,5 χρόνο είναι φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Προηγμένης Επείγουσας Εντατικής νοσηλείας με εξειδίκευση στην καρδιολογική νοσηλεία. Στον κλινικό της χώρο είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση του νεοεισερχόμενου προσωπικού και παρουσιάζει κατά διαστήματα εκπαιδευτικά προγράμματα στον κλινικό της χώρο. Κατέχει επίσης πιστοποιητικά κατάρτισης για συνεχείς αιμοδιαδιήθηση CVVHDF-CICA και PRISMA. Τρέφει μεγάλη αγάπη για την δουλειά της και δεν σταματάει να εξελίσσεται.