Δελτίο τύπου «Σκέπασε με Αγάπη»

Το Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας (www.intensivecareforum.org.cy) είναι μη κερδοσκοπικός σύνδεσμος με έδρα τη Λευκωσία και δράση σε ολόκληρη την Κύπρο. Κύριος στόχος του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας είναι η βελτίωση των προϋποθέσεων παροχής επιστημονικά άρτιων και ανθρώπινων υπηρεσιών στον βαριά πάσχοντα και στην οικογένεια του. 

Προς επίτευξη του στόχο, ο σύνδεσμος λειτουργεί τρείς τομείς: 

α) Τομέας Αρωγής Ασθενών, 

β) Τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης και 

γ) Τομέας Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης. 

Μέλη, συνεργάτες και εθελοντές του συνδέσμου είναι επαγγελματίες υγείας, πρώην ασθενείς, συγγενείς και εθελοντές, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Εντατική Θεραπεία στην Κύπρο.

Ο Τομέας Αρωγής Ασθενών του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας οργάνωσε τη δράση «Σκέπασε με Αγάπη», η οποία αφορούσε στην προσφορά δώρου-κουβέρτας, στους νοσηλευόμενους ασθενείς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥΠΥ και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Συγκεκριμένα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη, προσέφεραν τα δώρα στους ασθενείς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Πάφου, Αμμοχώστου, Λεμεσού, Λάρνακας και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, καθώς επίσης και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Αρεταίειου και Απολλώνιου ιδιωτικού νοσηλευτηρίου.

Το Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας, μέσα από τη δράση «Σκέπασε με Αγάπη», θέλησε να εκφράσει στους ασθενείς και τις οικογένειες τους, την υποστήριξη του στη δύσκολη δοκιμασία που περνούν και να ευχηθεί γρήγορη ανάρρωση. Επιπρόσθετα, τα μέλη του Δ.Σ. του συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ασθενείς, συγγενείς και επαγγελματίες υγείας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που επισκέφθηκαν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν μελλοντικές δράσεις του συνδέσμου.

Το Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας ευχαριστεί θερμά το μέγα χορηγό της δράσης, την εταιρεία MEDITERRA, Medical Trading, καθώς επίσης και υπόλοιπους χορηγούς: Costas Papaellinas organization, MSJ Group, PAP Medical, MEKEL, Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος, KPMG και την ομάδα εργαζομένων στο υποκατάστημα της CNP Cyprialife Λάρνακας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. ΦΕΘ

Μαρία Κουρουφέξη, Επικεφαλής Τμήματος Αρωγής Ασθενών