ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

You are here:

Σε τί αφορά;

To BASIC ASSESSMENT AND SUPPORT IN INTENSIVE CARE (BASIC ICU COURSE) είναι ένα σεμινάριο δύο ημερών, κατά την διάρκεια του οποίου παραδίδονται σημαντικά και ουσιώδη θέματα εντατικής θεραπείας. Το σεμινάριο δημιουργήθηκε το 2004 από μέλη του τμήματος Anaesthesia & Intensive Care στο Chinese University of Hong Kong με επικεφαλείς τους Profs. Charles Gomersall και Gavin Joynt.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Μπορούν να συμμετέχουν Εντατικολόγοι, Εξειδικευόμενοι Εντατικολόγοι, Ειδικοί και Ειδικευόμενοι Ιατροί άλλων Ειδικοτήτων, Ιατροί Πρώτων Βοηθειών, Νοσηλευτές που εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και ειδικά τμήματα και Νοσηλευτές Πρώτων Βοηθειών και Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Επιπρόσθετα μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι επαγγελματίες υγείας οι οποίοι εργάζονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας π.χ. Φυσικοθεραπευτές Εντατικής και Φοιτητές Ιατρικών Σχολών οι οποίοι διανύουν την περίοδο εκπαίδευσης τους στην Εντατική Θεραπεία, καθώς επίσης Φοιτητές Νοσηλευτικής μεταπτυχιακού επιπέδου στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική.

Ποια είναι η δομή του προγράμματος;

Η δομή του προγράμματος είναι παρόμοια με άλλα σεμινάρια όπως πχ το ACLS, ATLS και FCCS. Το σεμινάριο αποτελείται από βιβλίο σεμιναρίου (αγγλική γλώσσα), από το ΒASIC ICU course App (αγγλική γλώσσας). Οι διαλέξεις και το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι διαθέσιμο στους συμμετέχοντες και στην ελληνική γλώσσα πριν από το σεμινάριο. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν σταθμοί πρακτικής άσκησης και γραπτή προ και μετά-αξιολόγηση (ελληνική γλώσσα). Το σεμινάριο παραδίδεται στους εκπαιδευόμενους από εκπαιδευτές οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί μετά από εκπαίδευση (Instructor Course).

Πόσα κοστίζει;

Η παρακολούθηση του BASIC ASSESSMENT AND SUPPORT IN INTENSIVE CARE (BASIC ICU COURSE) κοστίζει 400 ευρώ ανά συμμετέχοντα.

Ποια είναι η θεματολογία του σεμιναρίου;

Σε ποιες χώρες παραδίδεται το σεμινάριο;

Παραδίδεται σε περισσότερες από 50 χώρες μεταξύ των οποίων Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αυστρία, Μπαχρέιν, Κίνα, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ισραήλ, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Κατάρ, Σερβία, Ρουμανία, Ελλάδα, Νότιος Αφρική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α.

Το σεμινάριο είναι υπό την αιγίδα των πιο κάτω συνδέσμων Εντατικής Θεραπείας:

Για να κατεβάσετε τις γενικές πληροφορίες του σεμιναρίου και το επιστημονικό πρόγραμμα σε pdf πατήστε εδώ: