Ο Κυριάκος Κόκκινος εργάζεται στην PwCPricewaterhouseCoopers ως Executive Director στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στους τομείς της ψηφιακής στρατηγικής και επιχειρησιακού μετασχηματισμού. Μέχρι τον Ιούνιο του 2017 εργαζόταν ως Ανώτατο Διευθυντικό στέλεχος στη ΙΒΜ Ευρώπης ως Εκτελεστικός Διευθυντής και Συνεταίρος του Τομέα των Λύσεων και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Νοητικών Συστημάτων (CognitiveSystemsSolutions) για το Τομέα Επικοινωνιών, έχοντας υπό την ηγεσία του την ομάδα της ΙΒΜ Ευρώπης. Μέσα από τα 28 χρονιά καριέρας του στη ΙΒΜ Corporationέχει υπηρέτηση σε διάφορες Διευθυντικές θέσεις σε Κύπρο και Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και σειρά ετών ως Γενικός Διευθυντής της ΙΒΜ Κύπρου. 

Ο Κος Κοκκίνος διακρίνεται για τις ηγετικές του ικανότητες και την στρατηγική σκέψη και ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως ‘Εργάτη της Γνώσης’, με πάθος στην μάθηση, καινοτομία και δημιουργική σκέψη. Έχει ισχυρή άποψή για το ρόλο της Τεχνολογίας στη διαμόρφωση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων καθώς και στη διαμόρφωση του νέου κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι όπως αυτό διαμορφώνεται από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής .

Ως ανήσυχο πνεύμα και άνθρωπος ευρειών δραστηριοτήτων,  υπηρέτησε και υπηρέτει σε διάφορους φορείς και οργανισμούς, όπως:

 

  • Πρόεδρος του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας (IntensiveCareForumICF)
  •  Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΔΣ στο Ίδρυμα Προωθήσεις Έρευνας ΙΠΕ
  • ΜέλοςτουΔιοικητικούΣυμβουλίουΔΣ   Cyprus Investment Promotion Agency CIPA
  • Συμβούλιο Επιτρόπων του Κυπριακού Ινστιτούτου
  • Σε προηγούμενες θητείες, υπηρέτησε στα Διοικητικά Συμβούλιά του ΚΟΤ, της Αρχής Λιμένων, προεδρία του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής, προεδρία του Συνδέσμου Διοικητικών Συμβούλων και  αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων ΟΕΒ

Έχει βραβευτεί με το Βραβείο του ΚΕΒΕ BusinessLeaderoftheYear 2016’ και με το ΒραβείοCyprusQualityLeaderoftheyear 2015  (Ηγέτης Ποιότητας 2015) από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ποιότητάς.

Η πετυχημένη καριέρα του   συνοδεύεται από Πτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές με διακρίσεις στη Αμερική  στο κλάδο  Ηλεκτρονικής Μηχανικής από το NewJerseyinstituteofTechnology και ExecutiveMBA(StrategicManagement) από το HenleyManagementCollege  του Ηνωμένου Βασιλείου.